Logeren

Logeerhuis

Veel kinderen gaan wel eens uit logeren. Maar als je een beperking hebt is dat niet zo gemakkelijk. In ons logeerhuis kijken we altijd naar mogelijkheden. Meestal wordt logeren in de weekenden geboden maar het kan zijn dat ouders ook door de week eens weg zijn of tijdens een vakantie wat langer ontlast moeten worden, ook dat is mogelijk. Hoofddoel: Ontlasting van de ouders (respijtzorg) in een veilige woon- en leefomgeving. Daarnaast willen we kinderen leren wat het betekent om (binnen je mogelijkheden) op je eigen benen te staan.

Bij logeren is het vooral belangrijk dat je je veilig voelt en het gezellig en ontspannen is. Zo kan een logeerweekend bijvoorbeeld in het teken staan samen tutten, iets lekker bakken, bouwen met lego of duplo, spellen spelen of lekker het bos in gaan. Tijdens het logeren wordt gewerkt aan het ontwikkelen van eigen initiatief, zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen en wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van sociale-, cognitieve- en communicatieve vaardigheden en aan lichamelijk welbevinden. We kijken hierbij naar de zone van naaste ontwikkeling van Lev Vygotsky. Wanneer het in te passen is binnen het logeerhuis vinden we het belangrijk dat kinderen hun sportactiviteiten (zwemmen, paardrijden e.d.) kunnen blijven uitoefenen en zorgen wij voor begeleiding van, naar en indien nodig tijdens de activiteit.

Kinderen en jongeren vanaf 8 jaar zijn welkom in ons logeerhuis. We begeleiden kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of (licht) meervoudige beperking. Logeren is maatwerk. Met elkaar kunnen we kijken of ons logeerhuis geschikt is voor jullie.  Is het logeerhuis vol? Niet getreurd! We hebben een maandclub waar kinderen en jongeren op een leuke manier kennis met ons en elkaar kunnen maken.