Wie ben ik

Anne Agema

Anne Agema

Mijn naam is Anne Agema. 12 jaar lang heb ik met veel plezier in het (zorg)onderwijs gewerkt als leerkracht en ambulant onderwijskundig begeleider. Kinderen en jongeren leren inzien wat ze zelf kunnen en laten ervaren dat ze, met een beetje ondersteuning en uitdaging, veel meer kunnen dan ze voor mogelijk hadden gehouden.

Mijn hart ligt bij kinderen met een bijzondere hulpvraag. In gesprek met kinderen en ouders ervaarde ik dat we soms de kern missen wanneer we het onderwijs centraal stellen. ´Zorgen voor´ houdt niet op wanneer kinderen van school komen, dan begint het pas. Ouders van meervoudig beperkte kinderen zaten niet alleen met school en mij om tafel. Ook met revalidatieartsen, paramedici, artsen etc. De belasting van ouders van deze kinderen is enorm en houdt niet op met puur zorgen voor. De balans voor ouders om alles draaiende te houden en zelf ook overeind te blijven wordt soms tot het uiterste gedreven. Horen waar ouders continue tegenaan lopen zette me aan het denken. Ik nam de tijd om eens echt naar mezelf te kijken en te luisteren. Waar word ik gelukkig van, waar wil ik tijd in steken?
Voor deze ouders en kinderen wil ik er zijn. Respijt zorg voor ouders, een fijne tijd voor de kinderen waarbij we kijken naar mogelijkheden en ontwikkelingen.

Meedenken in complexe situaties, ondersteunen en begeleiden waar nodig. Altijd kijkend vanuit de omgeving van het kind.
Zo is Anne’s Studio ontstaan. Eerst nog een hele tijd naast mijn werk binnen het onderwijs en met ingang van januari 2019 als zelfstandige op een heerlijk plekje in Noordlaren in de provincie Groningen.
Kinderen opvoeden en grootbrengen hoeft niet altijd binnen de muren van 1 gezin. Dat doen we met elkaar.

Meer weten over wat ik voor u kan betekenen? Kijk dan bij ons aanbod.